Taxe și Impzoite

Legături utile

 • Orice contribuabil poate folosi Sistemul electronic de consultare și plată a taxelor și impozitelor locale după autentificare.
 • Autentificarea se face pe bază de CNP (persoane fizice) respectiv CUI (persoane juridice). Parola nu este obligatorie, ea este necesară doar pentru accesul la informații detaliate.
 • Sistemul este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.
 • Sistemul oferă date despre debitele restante și majorările de întârziere calculate la zi.
 • Se acceptă la plată orice card de debit sau credit tip VISA, VISA Electron, MASTERCARD sau Maestro, emis de orice bancă.
 • Sistemul beneficiază de elemente de securizare pentru evitarea fraudării conturilor de plată și a intrării frauduloase în sistem, grupate într-o soluție certificatță de procesatorii autorizați pentru efectuarea de plăți electronice în România bazată pe standardul 3D Secure.
 • Sistemul permite plata amenzilor pe baza datelor din procesul verbal cu verificarea încadrării în termenul de 15 zile.
 1. Conectarea la Sistem
 1. Accesați https://globalpay.ro și alegeți instituția
 2. Autentificarea se face pe bază de CNP sau CUI.
 • Pentru accesul la informații detaliate despre obiectele impozabile aflate în proprietate, respectiv adresele imobilelor și tipul autovehiculelor, aveți nevoie de parolă. Parola se poate obține de la Primăria HOMOROADE în baza depunerii unui formular la sediul primăriei.
 • Deconectarea de la Sistem se face automat la închiderea browser-ului de Internet.
 1. Plata electronică
 • Condiția necesară și suficientă pentru ca un utilizator al Sistemului să poată efectua plăți ale taxelor și impozitelor locale prin Internet este existența unui card valid, emis sub sigla VISA, VISA Electron, MASTERCARD sau Maestro, card care să accepte plata pe internet. Nu se impune nici o restricție despre banca emitentă a cardului.

Pași pentru efectuarea plății online:

 1. Se face conectarea la sistem (pasul I)
 2. Pagina de consultare a datoriilor permite selectarea acelor categorii de taxe și impozite și sumele aferente, care se doresc a fi plătite. Modul de calcul și stingere a datoriilor respectă legislația în vigoare.
 3. După selectarea categoriilor de impozit și a sumelor care vor fi achitate, se acționează butonul Plata Online. Se prezintă un centralizator al taxelor și impozitelor după care va fi nevoie de încă o confirmare a plății.
 4. După confirmarea intenției de plată se va efectua redirectarea de pe paginile de consultare electronică a taxelor și impozitelor locale – proprietare a Primăria HOMOROADE – pe pagina securizată a procesatorului de plăți online unde se completează datele cardului cu care se va efectua tranzacția financiara. Confidențialitatea acestor date este garantată de standardele internaționale în vigoare.
 5. Confirmarea finala a plații va conduce la o verificare a corectitudinii datelor cardului, urmata de o validare sau invalidare a tranzacției. În cazul unei tranzacții validate, se va face redirectarea către pagina globalpay.ro unde se va putea descărca dovada de plată. În cazul invalidării tranzacției, acțiunea nu va avea nici un efect asupra debitelor sau plăților dumneavoastră.
Coat_of_arms_of_Romania

Primăria Homoroade

Comuna Homoroade

Primăria Homoroade

Str. Homorodul de Mijloc, nr. 285, Localitate: Homoroade, Judeţ: Satu Mare, Cod poştal: 447163 Program: Luni – Joi: 8-16, Vineri: 8-14
0261-870-705

Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.

Creat de ottoweb